Beleggingsinstellingen

Beleggingsinstellingen mogen al sinds 2008 fiscaal gefaciliteerde producten (box 1) aanbieden. Bijvoorbeeld lijfrenteproducten, maar ook het oversluiten van stamrecht (gouden handdruk) producten en producten waarmee fiscaal voordelig vermogen kan worden opgebouwd voor de aflossing van de hypotheek (Beleggingsrecht Eigen Woning).

In het verleden zijn miljoenen beleggingspolissen afgesloten. De opbrengsten van deze producten bleken tegen te vallen, door hoge kosten maar zeker ook door tegenvallende beleggingsrendementen.  Voor deze mensen kan het interessant zijn om hun polis over te sluiten naar een beleggingsrekening.

Maar ook mensen die in het verleden een lijfrentepolis hebben afgesloten en die in de komende jaren het opgebouwde vermogen moeten gebruiken voor de aankoop van een direct ingaande lijfrente. Veel mensen kiezen voor een garantieoplossing, maar beleggen kan een beter alternatief zijn.

Met behulp van het ModuleZ platform bent u in staat om uw klanten uw eigen box 1 beleggingsrekening aan te bieden. Snel ingeregeld en tegen een minimale investering.