Banken

Banken mogen sinds 2008 fiscaal gefaciliteerde producten (box 1) aanbieden. Daarbij kunt u denken aan lijfrenteproducten, maar ook aan het oversluiten van stamrecht (gouden handdruk) producten en producten waarmee fiscaal voordelig vermogen kan worden opgebouwd voor de aflossing van de hypotheek (Beleggingsrecht Eigen Woning).

In het verleden zijn miljoenen beleggingspolissen afgesloten. De opbrengsten van deze producten bleken tegen te vallen, door hoge kosten maar zeker ook door tegenvallende beleggingsrendementen. Voor deze mensen kan het interessant zijn om hun polis over te sluiten naar een bankspaarproduct.

Voor mensen die in het verleden een lijfrentepolis hebben afgesloten en die in de komende jaren het opgebouwde vermogen moeten gebruiken voor de aankoop van een direct ingaande lijfrente is een bankspaaroplossing ook interessant.

Met behulp van het ModuleZ platform bent u in staat om uw klanten uw eigen box 1 bankspaarrekening aan te bieden. Snel ingeregeld en tegen een minimale investering.

Het ModuleZ platform is flexibel in te regelen. Zonder dat u over IT-kennis hoeft te beschikken kunt u zelf een nieuw product inregelen. Ook teksten van standaard outputdocumenten (bijvoorbeeld het jaaroverzicht) past u eenvoudig zelf aan.